top of page

Nytt Är och nya möjligheter! Har du hört det förut?


Ja det har du gjort, för vi sÀger det varje Är. Men det kanske Àr just nu som du inser att det faktiskt berör just dig bÄde privat och pÄ jobbet. Vid olika tidpunkter i vÄrt liv, tar vi in vÀldigt olika inputs.

Det finns mÄnga möjligheter runt hörnet, och dÀr lurar ocksÄ nÄgra risker, nÀr vi lÀgger vÄr positiva plan finns ocksÄ risken att vi pressar oss sjÀlva vÀldigt hÄrt och kanske tillslut inte orkar med att hÄlla det tempo som engagemanget ger.


KĂ€nner du igen dig?

Det Àr lÀtt att tro att bra saker kommer att hÀnda om vi bara förestÀller oss det och arbetar vÀldigt hÄrt, men det Àr ocksÄ viktigt att se vÀgen dit. Vad Àr det du mÄste göra? Hur ska du göra för att nÄ ditt mÄl, och samtidigt tycka om att gÄ till jobbet. NÀr vet du hur mycket som Àr tillrÀckligt? Kan vi fÄ bjuda pÄ nÄgra tips?


SĂ€tt ett tydligt mĂ„l – Ett SMART mĂ„l.

S (mÄlet ska vara specifikt)

M (mÄlet ska vara mÀtbart)

A (mÄlet ska accepterat)

R (mÄlet ska vara realistiskt)

T (mÄlet ska vara tidsatt)


Om du följer den hĂ€r formeln – som ger konkreta och bestĂ€mda hĂ„llpunkter som gĂ„r att utvĂ€rdera, och nĂ€r det ska utvĂ€rderas, och en mycket viktig faktor Ă€r belöningen, vid delmĂ„l och nĂ€r mĂ„let Ă€r nĂ„tt. Vad belöningen ska bestĂ„ av, bestĂ€mmer du ocksĂ„ i förvĂ€g, sĂ„ att det tuffa arbetet har ett vĂ€rde för dig.


En annan idé kan vara att sÀtta in dina mÄl i kalendern, de nedskrivna mÄlen fungerar som en morot, och blir ocksÄ tydligare vad som krÀvs och nÀr du behöver göra. Eller att inte skjuta upp (eller glömma bort) för lÀnge om mÄlsÀttningen ska lyckas. MÄlsÀttningen blir synlig var dag!


SĂ€tt rutiner!

Genom att ha fasta rutiner blir arbetet lÀttare och ge var sak sin plats och utrymme. Utan rutiner tar saker lÀngre tid Àn vad det skulle behöva göra och i Är Àr ju ditt SMARTA arbetsÄr för att uppnÄ mÄlen som du vill uppnÄ!



Och du – GLÖM INTE BORT DEN VIKTIGA ÅTERHÄMTNINGEN!

Det Àr ingen nyhet att vi mÄr dÄligt nÀr vi inte ger oss dygnsvila, veckovila och Ärs-vila. Det tar bara 8 minuter 2 gÄnger per dag att lÀgga till en ny fantastisk vana. Inför friskvÄrden för de lataste dagarna ocksÄ.

Är DU Beredd att prova nĂ„got nytt? – möjligheterna finns nu!




BÀsta hÀlsningar Lena pÄ HÀlsobyrÄn VÀlkommen till hÀlsobyrÄn!




43 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page