top of page

Nytt år och nya möjligheter! Har du hört det förut?


Ja det har du gjort, för vi säger det varje år. Men det kanske är just nu som du inser att det faktiskt berör just dig både privat och på jobbet. Vid olika tidpunkter i vårt liv, tar vi in väldigt olika inputs.

Det finns många möjligheter runt hörnet, och där lurar också några risker, när vi lägger vår positiva plan finns också risken att vi pressar oss själva väldigt hårt och kanske tillslut inte orkar med att hålla det tempo som engagemanget ger.


Känner du igen dig?

Det är lätt att tro att bra saker kommer att hända om vi bara föreställer oss det och arbetar väldigt hårt, men det är också viktigt att se vägen dit. Vad är det du måste göra? Hur ska du göra för att nå ditt mål, och samtidigt tycka om att gå till jobbet. När vet du hur mycket som är tillräckligt? Kan vi få bjuda på några tips?


Sätt ett tydligt mål – Ett SMART mål.

S (målet ska vara specifikt)

M (målet ska vara mätbart)

A (målet ska accepterat)

R (målet ska vara realistiskt)

T (målet ska vara tidsatt)


Om du följer den här formeln – som ger konkreta och bestämda hållpunkter som går att utvärdera, och när det ska utvärderas, och en mycket viktig faktor är belöningen, vid delmål och när målet är nått. Vad belöningen ska bestå av, bestämmer du också i förväg, så att det tuffa arbetet har ett värde för dig.


En annan idé kan vara att sätta in dina mål i kalendern, de nedskrivna målen fungerar som en morot, och blir också tydligare vad som krävs och när du behöver göra. Eller att inte skjuta upp (eller glömma bort) för länge om målsättningen ska lyckas. Målsättningen blir synlig var dag!


Sätt rutiner!

Genom att ha fasta rutiner blir arbetet lättare och ge var sak sin plats och utrymme. Utan rutiner tar saker längre tid än vad det skulle behöva göra och i år är ju ditt SMARTA arbetsår för att uppnå målen som du vill uppnå!Och du – GLÖM INTE BORT DEN VIKTIGA ÅTERHÄMTNINGEN!

Det är ingen nyhet att vi mår dåligt när vi inte ger oss dygnsvila, veckovila och års-vila. Det tar bara 8 minuter 2 gånger per dag att lägga till en ny fantastisk vana. Inför friskvården för de lataste dagarna också.

Är DU Beredd att prova något nytt? – möjligheterna finns nu!
Bästa hälsningar Lena på Hälsobyrån Välkommen till hälsobyrån!
38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vårkänslor

bottom of page