top of page

Återhämtningen, sömnen och immunförsvarets funktion förbättrades

Uppdaterat: 18 aug. 2020Personlig tränare som jobbar med rehabilitering

35-åriga Janne Shnoro är personlig tränare på EVO Fitness och han jobbar huvudsakligen med rehabiliteringskunder i åldrar mellan 45 till 60 år och behandlar då mycket av kundernas olika smärttillstånd. Janne jobbar i Helsingfors i Kutoma Business Park som är belägen nära Tali golfbana. Han har tillgång till en rymlig och välutrustad företagsträningslokal på 198 m2 och har kunder både från samma hus och utifrån.Kroppen tar stryk

Jannes vardag innebär att han rör på sig väldigt mycket. Förutom att vara personlig tränare så spelar han boboll (finsk version av baseboll) och tränar själv på gymmet. Under boboll kan man lätt springa mellan sju till åtta kilometer och oftast i full fart. Belastningen, i synnerhet för benen, är tung. Janne har således haft problem med sina knän i flera år och det vänstra knät opererades redan 2008 när det främre korsbandet gick av och menisken brast


Hjälp med smärtan i knäet, immunförsvaret och återhämtningen

Första gången Janne hörde om BEMER-terapin var i 2013. Han var lite skeptisk men för att han fortfarande hade besvär av det opererade knäet bestämde han sig för att prova på terapins effektivitet. I början tog Janne behandlingar lite oregelbundet och då fick han ingen lindring för knät men när han väl började ta regelbundna behandlingar började resultaten komma och hans smärta började avta. Nu tål knät träning och även det hårda tempot av att spela boboll.


Även de tidigare ofta upprepade influensorna har hållits borta i flera års tid. ”Influensorna upphörde efter det att jag började med regelbundna BEMER-behandlingar och slutade upp med att äta kvarg hela tiden”, berättar Janne. Förutom kvarg så minskade Janne även användning av andra mjölkprodukter och han upplever att även det har hjälpt med att bryta influensacirkeln.


Janne brukar alltid ta BEMER-behandlingen i samband med träning, ett program som förbereder för matcher och ett som hjälper med återhämtningen. ”Återhämtning från ansträngningarna har förbättrats väldigt mycket. Man märker också att musklerna slappnar av omedelbart när man ligger på BEMER-behandlingsunderlaget och de blir inte heller lika ömma som tidigare”, noterar Janne glatt.


Energi på morgonen och avkoppling på kvällen

Det första Janne gör om morgonen är att han tar sin BEMER-behandling för att kunna få en energisk start på dagen. På så sätt vaknar hela kroppen upp och han känner att han får bra flyt i sitt arbete med kunderna och när han tränar. ”Det är även viktigt med den psykiska förberedelsen så att man lätt kan reagera till kundernas behov”, anser Janne.


Behandlingen som man tar i slutet av dagen är viktig för att i synnerhet efter kvällsträningen kan kroppen gå på högvarv och då kan det vara svårt att varva ned. ”Jag kan lugna mig och jag somnar snabbare när jag tar BEMER-behandling med magnesium på kvällen innan jag går och lägger mig”, berättar Janne om sina välfungerande kvällsrutiner.


”BEMER-terapin har verkligen visat vad den går för under årens lopp och för min del finns det inte en gnutta skepticism kvar i varje fall”, säger Janne med ett leende. ”Jag rekommenderar att man ska prova på behandlingen om man till exempel lider av smärtor eller om man sover dåligt. Och förstås för oss som rör mycket på oss passar den ju utmärkt för att stödja återhämtningen.”


Ett välfungerande mikrocirkulation och vävnadsämnesomsättning minskar smärta och påskyndar återhämningen

BEMER-terapin är en fysikalisk vaskulär terapi som förbättrar en försvagad blodcirkulation i mikrocirkulationens kärl. 74 procent av alla våra blodkärl tillhör mikrocirkulationen. BEMER-terapins inverkan når ända från hudens yta till våra inre organ. En god mikrocirkulation är en förutsättning för att våra celler skall ha en välfungerande ämnesomsättning och på detta vis stödjer den även läkningsprocesserna i bland annat skelettet, musklerna och huden. När cellerna i vävnaderna får den syre och näring de behöver med blodflödet och när de kan effektivt avlägsna slaggprodukterna såsom koldioxid och mjölksyra, lindras smärtor och man återhämtar sig snabbare från skador och påfrestningar. Många får även en förbättrad sömn. (Bohn W & all, 2013.)


Ett varmt tack för intervjun till Janne!


Vad är BEMER® Fysikalisk Vaskulär Terapi? BEMER-teknologin är baserad på stimulering av den rytmiska rörelsen i mikrokärlens väggar – vasomotionen. Den effektgivande faktorn är en patenterad signal som återger rytmen i mikroblodkärl vid en störd rytm. BEMER® stöder kroppens förmåga att kunna reparera sig själv genom en förbättrad mikrocirkulation.51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page