top of page

Migrän och krånglande mage
 


Malins yrke är att få andra att må bättre,  då är det inte optimalt att själv inte må sitt allra bästa


 Malin provade på en rad olika yrken innan hon hittade rätt i arbetslivet, om hudteraput. Sedan ca 10 år tillbaka driver hon en skönhetsklinik med fokus på hälsa och välbefinnande. Intresset för hälsa har funnits så länge Malin minns, och att få arbeta för att få andra att må bättre är helt fantastiskt – Ett yrke som lär mig nytt hela tiden. Listan på behandlingar som kan bokas är lång, många kommer för ansiktsbehandlingar, fransar & bryn, massage, och behandling för händer och fötter är vanligt. De två senaste åren har hon också arbetat med ljusterapi, ett område  som hela tiden växer och blir intressant när mina kunder märker de fina effekter som ljusterapin ger. Arbetet är varierande och roligt i en härlig mix av både hälsa och skönhet.

Malins egna hälsointresse är inte att göra en klasiker eller vara deltagande i tävlingar, utan hon trivs bäst med att vara aktiv i olika former. Hon är gärna ute på fjället och i  naturen. 

Hon tycker också om olika träningsformer och förstås att umgås med familjen och att finna balansen i vardagen.


Malin har en del hälsoutmaningar med sig sedan unga år

Malin har besvärats av problem med sin mage och huvudvärk sedan tonåren och från 2006 accelererade besvären med spänningar i käkarna och ofta olidlig huvudvärk, säger att hon provat alla tillgängliga mediciner hon fått utskrivet av olika läkare, när inte dessa har hjälpt henne har hon sökt vidare med olika behandlingsformer och terapier, några exempel utöver skolmedicinering som Malin provat är akupunktur, osteopati, kraniosakralterapi, zonterapi, mfl.

Med en egenvårdsremiss tog Malin sig vidare till neurologen i Sundsvall, som satt in botoxinjektioner för att kapa de mest intensiva migräntopparna.  Den mest intensiva smärtan la sig därmed. Malin slapp bli sängliggandes titt som tätt. Istället kom en långdragen värk som vissa gånger kan plåga henne upp till två veckor innan den ger med sig, vilket är svårt för alla med extra pressande för en egen företagare, så även om vardagen går att traggla sig igenom så blir inte livet fullt så enkelt och glädjefullt som det skulle kunna vara.  


I november 2022 blev Malin för första gången bekant med Bemer och skeptismen var stor. När man testar så mycket som hon gjort kan man förstå det, inget hade fungerat tidigare så varför skulle det här göra det… Några månader senare blev så också ett inköp, vore synd att inte greppa efter detta halmstrå som presenterades med att stimulera helheten med cirkulation, det var ett helt nytt sätt att tänka hälsa.


Imponerande snabbt kom några resultat, de långdragna magsmärtorna som inte vården funnit någon förklaring på blev mycket lindrigare och kom allt mer sällan och är idag nästintill helt borta.  Skov med ledvärk finns kvar, men i mycket mildare drag. Huvudvärken gör sina påhälsningar ibland men hon upplever inte kroppen lika skör längre och har kunnat trappa ned alltmer på sin annars dagliga dos av medicin.


Numera använder hon sig dagligen av BEMER basprogrammet 2 x 8 minuter morgon och kväll, samt sömnprogrammet för bättre återhämtning och bortforsling av slagg från kroppen. 


Det enda som grämer Malin är att hon inte fick nys om Bemer tidigare i livet, för den avslappnande effekten huvudvärk och migrän men också för inflammationerna som orsakat så mycket smärta. och det bästa av allt - BEMER har inga biverkningar! 


Lena Svedevall, Hälsobyrån i Östersund, sjuksköterska & BEMER Medical partner riktar Ett varmt tack till Malin för intervjun med önskan om kraft och framgång för framtiden!


Effekterna av BEMER®-terapin grundar sig på en förbättrad mikrocirkulation

BEMER® vaskulär-terapi är en fysikalisk behandlingsform som förbättrar ett försvagat blodflöde i de mindre blodkärlen. På detta sätt hjälper den att återställa en tillräcklig tillgång av syre och näring till vävnadscellerna och hjälper även till med bortforsling av slaggprodukter från dem. Resultatet av detta blir att vävnaderna, som till exempel i muskler, ben, huden eller de inre organen, får bättre förutsättningar att fungera, förnya och återhämta sig – samt producera energi.

Terapin är inte riktad, som läkemedel, för att avlägsna vissa symptom eller bota vissa sjukdomar, utan den fungerar på ett bredare sätt genom att stödja mikrocirkulationen. Följden av detta är att våra kroppar har bättre förutsättningar att reparera sina egna funktioner på många sätt. Det vill säga att behandlingen hjälper kroppen att fungera så som den naturligt borde göra.

Effekten av behandlingen kanske inte känns mycket under behandlingen, förutom en lätt stickande känsla, eftersom vi knappast känner vårt blodomlopp. Och det är så det ska vara, för vi skulle knappast vilja känna blodets rörelse i vårt 100 000 kilometer långa nätverk av blodkärl! Resultaten av terapi, å andra sidan, känns ofta i form av en individuell förbättring av känslan på längre sikt.

Artikeln bygger på den intervjuades egna erfarenheter, som inte nödvändigtvis går att generalisera. Konsekvenserna av en bättre fungerande mikrocirkulation är individuella beroende på kroppens tillstånd
31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page