top of page

Lättare att må bra på semestern!


Ja, såklart är det säkert så, - när vi slappnar av och har tiden, och engagemanget för att göra roliga saker. Stressen i vardagen släpper taget och vi kommer ner i varv och vardagens alla, eller i alla fall många, måsten är släppta! Du styr skutan dit du vill.
Är du regisiör i ditt liv?

Brukar du tänka över vad du vill göra , när du får göra det bästa i ditt liv? Ibland snurrar ekorrhjulet så fort, så vi kanske inte ens hinner tänka tanken på vad jag verkligen vill göra om jag inte behöver ta hänsyn till tid, pengar, ålder, hälsa och andra delar som är med och styr hur vardagen blir. Vardagen kanske bara blir!? Eller har du satt dig i framsätet? Har du satt dig på förar sidan? Är det du som kör?
Jag väljer de känslor jag upplever....

Vad kan vi påverka? Det första vi kan påverka är vår tanke, har du tänkt på att vi väljer vår tanke. Din tanke är fri...fler & fler belyser detta viktiga ämne. När exempelvis Kay Pollack skriver om ämnet låter det så här - Varje tanke jag väljer att tänka åtföljs av en känsla i mig. En känsla är en fysisk reaktion i min kropp på en tanke som jag tänker. Och det är ingen annan än jag som har tänkt tanken. Vi vet att vi har ansvar för hur vi väljer att tänka om (dvs tolka) det vi ser. Varje tanke jag tänker skapar antingen frid/lycka eller skapar den ofrid/olycka. För att verkligen börja förstå detta, kan det vara till stor hjälp att börja titta på små enkla exempel. Tänker jag till exempel: - "I dag regnar det, Usch! fy så hemskt" Så skapar det en viss känsla i mig. Väljer jag istället att tänka "I dag regnar det, så intressant att vädret växlar och i dag spolas alla gator rena!" så väcker det en annan känsla i mig. Alltså vi kan då också säga att jag väljer de känslor jag upplever. Kan detta verkligen vara sant? JA! Det är sant av det skälet att det är jag som väljer de tankar som skapar mina känslor. Vi vågar också säga att - Jag kan se (tänka) på varje situation som gör mig störd på ett annat sätt.


Och du har du tänkt på att även en människa förändras när jag ändrar uppfattning om dem!


Njut nu i sommaren av sol, väder och vind - & våga känna på din känsla!13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page